Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Εννέα νεκροί σε ανιτρομοκρατική επιχείρηση του στρατού στο Σινά

Στρατιωτικές και αστυνομικές ενισχύσεις έχουν φτάσει στην περιοχή μετά την επίθεση την περασμένη Κυριακή που στοίχισε τη ζωή σε 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες.
Εννέα άνθρωποι, οι τρεις στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο βόρειο Σινά, όπου ο αιγυπτιακός στρατός πραγματοποιεί μεγάλη «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση, χωρίς να προσθέσει λεπτομέρειες.
Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι οι μάχες διεξήχθησαν κοντά στο χωριό αλ-Γούρα, στο βόρειο Σινά, ανάμεσα σε στρατιώτες και άντρες οπλισμένους με χειροβομβίδες, αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών.
Αρκετοί έχασαν τη ζωή τους, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.
Στρατιωτικές και αστυνομικές ενισχύσεις έχουν φτάσει στην περιοχή μετά την επίθεση την περασμένη Κυριακή που στοίχισε τη ζωή σε 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες και αποδίδεται σε «ισλαμιστές τρομοκράτες».
Σχέδιο ασφαλείας ΗΠΑ-Αιγύπτου
Οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν την επιδείνωση της κατάστασης στη χερσόνησο του Σινά, όπου 16 Αιγύπτιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Κυριακή, σε ενέδρα, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και το Ισραήλ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης.
Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας συζητεί με τους Αιγύπτιους μια σειρά επιλογών για ανταλλαγή πληροφοριών με τον αιγυπτιακό στρατό και την αστυνομία στο Σινά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πληροφορίες αυτές συμπεριλαμβάνουν καταγεγραμμένες συνομιλίες ενόπλων σε κινητά τηλέφωνα και φωτογραφίες που ελήφθησαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και από δορυφόρους.
Η εφημερίδα τονίζει ότι οι επαφές αυτές έγιναν με το στρατό, με τις υπηρεσίες πληροφοριών και με την κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.