Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ερντογάν δεν θα πάει στις ΗΠΑ


Δημοσίευση : 23-09-12
Επικαλούμενος φόρτο εργασίας ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Ο κ. Ερντογάν, μάλιστα, θα μιλούσε ενώπιον του Γενικού Συμβουλίου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στην έκτακτη συνεδρίαση για το συριακό ζήτημα. Πηγές προσκείμενες στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού ανέφεραν το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δημοκρατία και Ανάπτυξη (AK), στις 30 Σεπτεμβρίου, ως βασική αιτία για την ακύρωση της επίσκεψης.
Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να μεταβεί στα Ηνωμένα Εθνη ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο τελευταίος προσβλήθηκε, ωστόσο, από λοίμωξη στο αυτί και έτσι αποφασίστηκε να ταξιδεύσει στη θέση του ο κ. Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε ξεσπάσει έντονη φημολογία όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του κ. Ερντογάν με αφορμή τις δύο εγχειρήσεις για την αφαίρεση πολύποδα στις οποίες υποβλήθηκε. Οσον αφορά το Συριακό, πάντως, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατέστησε την Παρασκευή ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα ανάληψης μονομερούς στρατιωτικής δράσης από τη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.