Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πιθανή συμμετοχή των Χ. Κλίντον και Κ. Άστον στο διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπ. Ρετζέπι.
Στο διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας ενδέχεται να συμμετάσχουν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Κοσόβου «Radio KiM», ο κ. Ρετζέπι ανέφερε ότι «συζητείται, στο μέλλον, στο διάλογο να συμμετάσχει η διεθνής κοινότητα με ανώτερες θέσεις, δηλαδή να εκπροσωπηθεί από τις κ.κ. Κλίντον και Άστον».
«Όταν στο διάλογο εντάσσεται τέτοιος βαρύς μηχανισμός, τότε δεν σου θέτουν ερωτήματα για τη βούλησή σου, αντίθετα σου επιβάλλουν όρους» σημείωσε.
«Έτσι θα γίνει και με τη Σερβία. Η Σερβία πρέπει να καθορίσει αν θα έχει ευρωπαϊκή προοπτική, οπότε να καταπιεί κάποια πράγματα, τα οποία δεν επιθυμεί. Το ίδιο συνέβη και με το Κόσοβο» υπογράμμισε ο κ. Ρετζέπι
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.