Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΝΑΤΟ περιορίζει τις κοινές επιχειρήσεις με τις αφγανικές δυνάμεις


Δημοσίευση : 18 Σεπτεμβρίου 2012
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα πως περιορίζει τις κοινές του επιχειρήσεις με τις αφγανικές δυνάμεις, μετά την έξαρση των επιθέσεων εναντίον των στρατιωτών της συμμαχίας από αφγανούς στρατιώτες και αστυνομικούς, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν την ασφάλεια του Αφγανιστάν μετά το τέλος του 2014.
Οι περισσότερες κοινές περιπολίες ή εκπαιδευτικές συναντήσεις δεν θα πραγματοποιούνται πάρα μόνο για έναν συγκεκριμένο αριθμό στρατιωτών και η συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων θα εξετάζεται κατά περίπτωση και θα εγκρίνεται από τις περιφερειακές διοικήσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα στην στρατηγική της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης των αφγανικών δυνάμεων που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους άξονες της στρατηγικής αυτής για τον τερματισμό των συγκρούσεων.
Η αύξηση σε μεγάλο ποσοστό των «επιθέσεων στο εσωτερικό» που έχουν προκαλέσει ήδη τον θάνατο 51 στρατιωτών της ISAF από την αρχή του χρόνου ανάγκασε την αμερικανική διοίκηση, που ηγείται των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν να παραδεχτεί πως οι βιαιότητες αυτές αποτελούν σοβαρή απειλή για τον δυτικό πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα.
Η απόφαση αυτή του ΝΑΤΟ λαμβάνεται μετά το «μαύρο σαββατοκύριακο» που στοίχισε τη ζωή σε έξι δυτικούς στρατιώτες, οι οποίοι χτυπήθηκαν από άντρες που φορούσαν στολές Αφγανών αστυνομικών και στρατιωτών.
Ο επικεφαλής της ISAF, Αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν «διέταξε όλους τους διοικητές να επανεξετάσουν τις επιχειρήσεις τους με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες», επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματικός από την Ουάσινγκτον.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.