Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ινδονησία: Σύλληψη 11 ατόμων για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων


Δημοσίευση : 27 Oκτωβρίου 2012

Συνελήφθησαν 11 άτομα που φέρεται ότι σχεδίαζαν επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα.
Η ινδονησιακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα 11 άτομα που φέρεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τζακάρτα και άλλες αμερικανικές διπλωματικές αποστολές, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
"Οι στόχοι της ομάδας ήταν να επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα και στο γενικό προξενείο στην πόλη Σουραμπάγια, στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σουχάρντι Αλίους.
Η ομάδα αυτή είχε επίσης επιλέξει ως στόχο ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην αυστραλιανή πρεσβεία στην Τζακάρτα όπου έχει γραφεία η μεγάλη αμερικανική μεταλλευτική εταιρεία Freeport-MacMoRan, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας προχώρησε στις 11 συλλήψεις σε τέσσερις πόλεις, μεταξύ των οποίων η Τζακάρτα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε στην Ιάβα. Οι συλληφθέντες ανήκουν σε ένα νέο δίκτυο που είναι γνωστό με την ονομασία Χάσμι.
Κατά την επιχείρηση αυτή η αστυνομία κατέσχεσε επίσης εκρηκτικές ουσίες και ένα εγχειρίδιο κατασκευής βομβών, πρόσθεσε ο Αλίους.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.