Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Χαμενεΐ: ΗΠΑ, Ισραήλ υποδαυλίζουν διχόνοιες μουσουλμάνων


Reuters
ΝΤΟΥΜΠΑΪ. Κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν διχόνοιες μεταξύ των μουσουλμάνων, προκειμένου να υπονομεύσουν τις «ισλαμικές εξεγέρσεις» στη Μέση Ανατολή, εξαπέλυσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Διεφθαρμένοι Αμερικανοί, πράκτορες του ΝΑΤΟ και σιωνιστές πράκτορες, όπως είπε, «προσπαθούν να κατευθύνουν το ενθουσιώδες κίνημα των νέων μουσουλμάνων και να τους φέρουν σε αντιπαράθεση στο όνομα του Ισλάμ»... «Επιχειρούν να μετατρέψουν τον ιερό πόλεμο κατά της αποικιοκρατίας και του σιωνισμού σε τυφλή τρομοκρατία, έτσι ώστε οι μουσουλμάνοι να χύσουν ο ένας το αίμα του άλλου», προειδοποίησε ο Αλί Χαμενεΐ στο ετήσιο μήνυμά του προς τους Ιρανούς προσκυνητές στη Σαουδική Αραβία. Αξιωματούχοι του Ιράν συχνά αποκαλούν «Ισλαμική Αφύπνιση», τις εξεγέρσεις των Αράβων.
Μερικές από αυτές έφεραν ισλαμιστές στην εξουσία, ενώ άλλες, όπως στη Συρία και στο Μπαχρέιν, έστρεψαν τους σουνίτες εναντίον των σιιτών ή αλεβιτών. Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες από τις σουνιτικές μοναρχίες του Κόλπου ότι ενθαρρύνει τις σιιτικές εξεγέρσεις. «Οι επιθετικές, παρεμβατικές και αλαζονικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανατρέψουν την πορεία αυτών των σημαντικών ισλαμικών κινημάτων», είπε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση. Καλώντας τους μουσουλμάνους να επιδείξουν αλληλεγγύη, επανέλαβε την αντίθεση του Ιράν στην προοπτική μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Μόνο οι ίδιοι οι Σύροι, τόνισε, μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Προειδοποίησε δε ότι άλλα κράτη, τα οποία δεν κατονόμασε, κινδυνεύουν να εμπλακούν στη συριακή κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.