Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κ. Άναν: Το Ιράν θα δεχόταν απομάκρυνση Άσαντ μέσω εκλογών

Σύμφωνα με τον Άναν, η Τεχεράνη θα δεχόταν την απομάκρυνση Άσαντ μέσω εκλογών.
Ο Κόφι Άναν, πρώην μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, δήλωσε σήμερα πως το Ιράν θα μπορούσε να δεχτεί την απομάκρυνση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ μετά την διεξαγωγή εκλογών.
Ο Άναν είχε μεταβεί στην Τεχεράνη τον Ιούλιο και είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ και δύο ανώτατους αξιωματούχους.
"Όλοι, όταν τους πίεσα, έστειλαν το ίδιο μήνυμα, το οποίο ήταν 'δεχόμαστε ότι ο Άσαντ μπορεί να φύγει, αλλά θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ο συριακός λαός μέσω εκλογών, ακόμα και αν αυτές διεξαχθούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ"', τόνισε ο Αναν
"Μια από τις φράσεις που μού είπαν, ήταν: η δημοκρατία είναι η λύση, η δημοκρατία είναι η απάντηση στη Συρία», πρόσθεσε ο Άναν από το Ινστιτούτο Brookings της Ουάσιγκτον όπου βρέθηκε για την προώθησε των απομνημονευμάτων του, με τίτλο: «Παρεμβάσεις: μια ζωή σε πόλεμο και ειρήνη».
Ο Άναν καταδίκασε επίσης την αποστολή όπλων στη Συρία, προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.
Όπως επισήμανε ο πρώην ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, το Ιράν τάσσεται επίσης υπέρ μιας δημοκρατικής λύσης στο Μπαχρέιν, όπου από τον Φεβρουάριο του 2011 συνεχίζεται το κίνημα κατά του καθεστώτος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.