Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Υποδοχή ήρωα στη Γάζα για τον εμίρη του Κατάρ


ΓΑΖΑ. Υποδοχή ήρωα επεφύλαξαν οι πολίτες της Γάζας στον εμίρη του Κατάρ, τον πρώτο αρχηγό κράτους που επισκέφθηκε την περιοχή, από τότε που η Χαμάς κατέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, πριν από πέντε χρόνια. Η επίσκεψη του σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι αποτελεί για τη Χαμάς, την οποία η Δύση χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση και την οποία έχει απομονώσει το Ισραήλ, τη σημαντικότερη διπλωματική της νίκη. Επιπλέον ενισχύει τη Χαμάς έναντι της κυβέρνησης του Παλαιστινίου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, στη Δυτική Οχθη.
Η επίσκεψη του σεΐχη του Κατάρ αντανακλά την ολοένα αυξανόμενη επιρροή των Αδελφών Μουσουλμάνων -συναφούς κινήματος με τη Χαμάς- μετά τις εξεγέρσεις της Αραβικής Ανοιξης. Ο Αμπάς εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για την επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ. Παρότι χαιρέτισε τα σχέδια του εμίρη να προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, που μαστίζεται από φτώχεια, τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ότι ο ίδιος είναι ο μόνος διεθνώς αναγνωρισμένος ηγέτης των Παλαιστινίων.
Τον εμίρη του Κατάρ, που έφτασε στη Γάζα από την Αίγυπτο, υποδέχθηκε ο Ισμαήλ Χανίγια, πρωθυπουργός της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας. «Η επίσκεψη στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όποιον θέλει να το ακούσει. Οτι η Γάζα δεν είναι μόνη της και ότι η Παλαιστίνη βρίσκεται στις καρδιές των Αράβων» τόνισε ο Χανίγια. Ο ηγέτης της Χαμάς τόνισε ότι ο εμίρης δεσμεύτηκε για την ενίσχυση προγραμμάτων υποδομής στη Γάζα, με 400 εκατ. ευρώ. Τα έργα υποδομής που θα στηρίξει το Κατάρ στη Γάζα θα ενισχύουν τη Χαμάς και θα περιορίσουν την απομόνωση της Λωρίδας της Γάζας την οποία έχει επιβάλει το Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της τετράωρης επίσκεψής του, ο εμίρης του Κατάρ επρόκειτο να εγκαινιάσει ένα νοσοκομείο και ένα συγκρότημα κατοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.