Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αποστολή πρακτόρων του FBI στο Λίβανο

Η Ουάσιγκτον θα αποστείλει πράκτορες του FBI για να συμβάλουν στις έρευνες για τη δολοφονία του στρατηγού αλ Χασάν.
Οι ΗΠΑ πρόκειται να αποστείλουν μία ομάδα του FBI στον Λίβανο προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για την επίθεση που κόστισε τη ζωή στον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Οι ΗΠΑ «στηρίζουν με τον πλέον σαφή τρόπο την κυριαρχία του Λιβάνου, υπογράμμισε ο Μαρκ Τόουνερ στους δημοσιογράφους, αναπαράγοντας τις δηλώσεις της προϊσταμένης της του υπουργού Χίλαρι Κλίντον κατά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι χθες.
«Μία ομάδα του FBI θα μεταβεί στον Λίβανο για να συνεργασθεί στην έρευνα» για τη δολοφονία του στρατηγού Ουΐσαμ αλ Χασάν—σουνίτη μουσουλμάνου και προσκείμενο στον ηγέτη της λιβανέζικης αντιπολίτευσης Σάαντ Χαρίρι, διαπρύσιου πολέμιου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ—δήλωσε ο Τόουνερ, χωρίς να προσδιορίσει εάν ήδη βρίσκονται επί τόπου πράκτορες της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Κλίντον αναφέρθηκε ιδιαίτερα κατά τη χθεσινή της συνδιάλεξη στην «ανάγκη να συνεργασθούν στενά όλοι οι Λιβανέζοι ιθύνοντες».
«Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και θα καλέσουμε όλα τα μέρη να παραμείνουν νηφάλια», δήλωσε ο Τόουνερ.
Πηγή: ΑΜΠΕ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.