Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Συρία: Έτοιμη για πολιτική μετάβαση χωρίς τον Άσαντ η αντιπολίτευση

27 Δεκεμβρίου 2012
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης λέει πως είναι έτοιμος για μια πολιτική μετάβαση, χωρίς τον Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία, υπό τον όρο ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και η οικογένειά του δεν θα συμμετέχουν.
"Θα δεχτούμε οποιαδήποτε πολιτική λύση που δεν θα περιλαμβάνει την οικογένεια Άσαντ και όσους έχουν βλάψει το λαό της Συρίας. Εκτός από αυτό, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», δήλωσε ο Ουάλιντ αλ Μπούνι, εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού.
"Ο πρώτος μας όρος γι αυτούς (η οικογένεια Άσαντ και ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος) είναι να εγκαταλείψουν τη χώρα», δήλωσε ο αλ Μπούνι, σύμφωνα με την μετάφραση από τα αραβικά στα αγγλικά των δηλώσεων του σε συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη.
Ο διεθνής απεσταλμένος Λάκνταρ Μπραχίμι κάλεσε νωρίτερα σήμερα για τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία πριν από την πραγματοποίηση των εκλογών, τονίζοντας ότι η αλλαγή πρέπει να είναι «πραγματική». Ωστόσο, ο ίδιος δεν αναφέρθηκε ξεκάθαρα στην τύχη που θα έχει ο Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια στιγμή που η Ρωσία διαψεύδει την ύπαρξη μιας συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την παραμονή του στην εξουσία μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2014, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να υποβάλει και πάλι υποψηφιότητα στις εκλογές.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.