Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ρωσία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από Αμερικανούς

Η άνω βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από πολίτες των ΗΠΑ, σε αντίποινα για τη «λίστα Μαγκνίτσκι».
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η άνω βουλή της Ρωσίας, ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο, το οποίο απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία και επιβάλλει και άλλα μέτρα σε αντίποινα για την λεγόμενη «λίστα Μαγκνίτσκι» των ΗΠΑ, με την οποία επιβάλλονται κυρώσεις στους Ρώσους που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το νομοσχέδιο, το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επικυρώσει, θέτει επίσης εκτός νόμου ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και επιβάλλει απαγορεύσεις στην έκδοση βίζας και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στους Αμερικανούς που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα Ρώσων στο εξωτερικό.
Το νομοσχέδιο αυτό -το οποίο είχε υιοθετηθεί από την Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) την περασμένη εβδομάδα και έχει στόχο να δώσει μια απάντηση στον «νόμο Μαγκνίτσκι» που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία- εγκρίθηκε στην άνω βουλή από συνολικά 143 ψήφους.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.