Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Διεθνή προσπάθεια ζήτησε στο Μάλι ο Λ.Πανέτα

«Δεν πρόκειται για έναν γαλλικό πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πανέτα και ζήτησε «διεθνή προσπάθεια».
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται στο Μάλι δεν συνιστούν έναν γαλλικό πόλεμο, δήλωσε από τη Ρώμη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα, τον οποίο επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ζητώντας «μια διεθνή προσπάθεια», η οποία πρέπει να επικυρωθεί από τον ΟΗΕ.
"Στο Μαλί, δεν πιστεύω ότι πρόκειται για έναν γαλλικό πόλεμο, αλλά χρειάζεται μια διεθνής προσπάθεια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την αμερικανική πρεσβεία.
"Ο στόχος είναι να δώσουμε την δυνατότητα στις αφρικανικές δυνάμεις (της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής, ECOWAS) να αναλάβουν τον έλεγχο στην περιοχή», σημείωσε επίσης.
Νωρίτερα σήμερα ο Πανέτα είχε ήδη εκφράσει την υποστήριξή του στην γαλλική δράση.
"Η Ιταλία και οι ΗΠΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην δράση της Γαλλίας για να σταματήσει η προέλαση των τζιχαντιστών» προς το νότο του Μάλι, είχε δηλώσει σε κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει με τον Ιταλό ομόλογό του.
Ο Πανέτα συναντήθηκε επίσης και με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο πολιτικοί μίλησαν για την κατάσταση στο Μαλί, αναφέρει η ιταλική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.