Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μέρκελ: Πολλά τα «ερωτήματα» που πρέπει να απαντήσει η προεδρία Αναστασιάδη


Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν τόσο ως προς τα θέματα της ευρωζώνης όσο και ως προς το Κυπριακό τίθενται μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία μάλιστα κράτησε αποστάσεις από το ζήτημα του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, λέγοντας πως είναι κάτι που δεν εξαρτάται από την ίδια.
Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Μέρκελ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος.
«Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η πολιτική του νέου προέδρου. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως για παράδειγμα αυτό με την ευρωζώνη. Τις προσεχείς εβδομάδες θα τα δούμε όλα αυτά» είπε και αναφερόμενη στις συνομιλίες για το Κυπριακό τόνισε:
«Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν από εδώ και πέρα οι συνομιλίες με την τουρκική πλευρά. Επιθυμούμε να υπάρξει πρόοδος. Στην πραγματικότητα η υπόθεση του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας δεν είναι πολύ δύσκολη. Οι χώρες που έχουν υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, όπως για παράδειγμα η Τουρκία, πρέπει να έχουν καλές σχέσεις και εμπορικές σχέσεις με τις χώρες-μέλη. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα μεταξύ της Τουρκίας και της Κύπρου».
Η Μέρκελ πρόσθεσε επίσης λέγοντας ότι «αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Είναι κάτι που θα κάνουν οι ενδιαφερόμενες χώρες. Ο κ. Ερντογάν είπε πως μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο και πως το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε, αλλά η πράξη αφορά τις δύο πλευρές».
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.