Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το δικαίωμα της αποδείξεως


22/02/2013 | ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ
Είναι πλέον γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία σ' αυτές τις προεδρικές εκλογές έχασε το μέτρο και εκτροχιάσθηκε, δυστυχώς, θυμίζοντας εποχές του περασμένου αιώνα. Παρακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα ένα ασυγκράτητο, βρόμικο προεκλογικό παιχνίδι με παντός είδους αισχρές λασπολογίες, υποθετικές θεωρίες και φανταστικά σενάρια, που έκαναν πολλούς να αηδιάσουμε και να μην πάρουμε θέση έναντι κανενός. Αυτά μέχρι την πρώτη Κυριακή. Από τη Δευτέρα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν.
Δύο είναι οι υποψήφιοι, Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς. Είτε ψηφίζει ο λαός τον Στ. Μαλά και επαναφέρει θριαμβευτικά πίσω το ΑΚΕΛ κυρίαρχο κόμμα ξανά στην εξουσία, για να επιβραβεύσει τα όσα δεινά επέφερε στον τόπο και να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική Χριστόφια, είτε ψηφίζει Νίκο Αναστασιάδη. Και του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν ευσταθούν τα όσα του καταλόγισε μερίδα του λαού, ότι θα κάνει αν εκλεγεί, όλο αυτό το διάστημα.
Ο Νίκος Αναστασιάδης, πιστεύω, έχει αυτό το δικαίωμα, το οποίο σημειώνει ουσιαστικά και ο αγαπητός Σάββας Ιακωβίδης στο άρθρο του, χθες Πέμπτη, με τίτλο «Γιατί οι Εγγλέζοι επισείουν ξανά τον μπαμπούλα του σχεδίου Ανάν;», όπου καταλήγει γράφοντας: «Οι Εγγλέζοι δεν γράφουν ποτέ στα κουτουρού και η υποβολή ότι η έκτακτη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το νησί, συνιστά για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ευκαιρία για να ξεπεραστεί η διαίρεση του νησιού, είναι ενδεικτική των προθέσεων των Βρετανών και αρκετών εταίρων μας. Ο Ν. Αναστασιάδης, που θα είναι ο νέος Πρόεδρος, με χθεσινές δηλώσεις του διέψευσε τους Εγγλέζους υποβολείς και δεσμεύτηκε ότι θα υπερασπίσει τα συμφέροντα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες της Κύπρου έχουν αξιοπρέπεια και θα τα καταφέρουν ξανά».
Ο λαός αποφάσισε στις 17 Φεβρουαρίου και η απόφασή του πρέπει να γίνει σεβαστή, αν θέλουμε να επικαλούμαστε ευρωπαϊκές δημοκρατικές αρχές και ελευθερίες. Για να μη συμπεριφερόμαστε, δηλαδή, ούτε και εμείς όπως ακριβώς δεν θέλουμε άλλους να συμπεριφέρονται έναντί μας.
ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια, συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.