Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η Ρωσία προειδοποιεί για «αμοιβαία καταστροφή» των Σύρων

Η Ρωσία απηύθυνε προειδοποίηση σήμερα προς το συριακό καθεστώς και τους αντάρτες για τη συνέχιση της στρατιωτικής τους σύγκρουσης, η οποία θα οδηγήσει σε «αμοιβαία καταστροφή».
"Καμία από τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση δεν μπορεί να ποντάρει σε μια στρατιωτική λύση. Είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά, ένας δρόμος προς την αμοιβαία καταστροφή», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
"Είναι καιρός να δοθεί ένα τέλος στη σύγκρουση αυτή που διαρκεί δύο χρόνια», πρόσθεσε.
"Βλέπουμε θετικά σημάδια, μια τάση για διάλογο από την πλευρά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Ο Ρώσος υφυπουργός Γκενάντι Γκατίλοφ ανακοίνωσε χθες ότι ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 25 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια εξόδου από την κρίση και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία για χωριστές διαπραγματεύσεις με τη συριακή αντιπολίτευση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.