Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συρία: Στρατιωτικό αεροδρόμιο στα χέρια των ανταρτών

Ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Χαλέπι έπεσε στα χέρια των ανταρτών, οι οποίοι εντείνουν τις επιθέσεις τους κατά των δυνάμεων του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ.
Οι αντάρτες επιδιώκουν την εξουδετέρωση της αεροπορικής ισχύος των κυβερνητικών δυνάμεων, η οποία μέχρι τώρα έχει εμποδίσει την εδραίωσή τους σε μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης προελαύνουν στο Χαλέπι και κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη.
Η αεροπορική βάση Τζαρά, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το Χαλέπι, έπεσε στα χέρια των ανταρτών μετά από πολιορκία εβδομάδων. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν φαίνονται μαχητές της αντιπολίτευσης να επιθεωρούν τον αεροδρόμιο, καθώς και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών, τόσο σε αεροδιαδρόμους όσο και σε τσιμεντένια καταφύγια. Ένας από τους διοικητές που σχεδίασαν και ηγήθηκαν της επίθεσης, έκανε λόγο για δύο MiG με πυρομαχικά σε επιχειρησιακή κατάσταση, καθώς και για άλλα 40 εγκαταλελειμμένα μαχητικά.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.