Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας γίνεται επταμελές

Το νέο επιφορτισμένο με θέματα εθνικής ασφαλείας υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα απαρτίζεται πλέον από επτά, αντί δεκαπέντε, υπουργούς , ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.  

Αυτό το συμβούλιο ασφαλείας, που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, όπως είναι η διαχείριση του ζητήματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων ή ο καθορισμός των σχέσεων με τους Παλαιστίνιους, συνεδριάζει υπό την προεδρία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας περιλαμβάνει επίσης τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν, τον υπουργό Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, την υπουργό Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, τον υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου Ναφτάλι Μπένετ και τον υπουργό αρμόδιο για την Παθητική Άμυνα και τις Επικοινωνίες Γκιλάντ Ερντάν.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είναι πιθανόν να επιστρέψει στη θέση του τους επόμενους μήνες, εάν απαλλαγεί από τις κατηγορίες για οικονομική απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, ενδεχομένως να περιληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

Στο νέο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, το Λικούντ, το κόμμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο σύμμαχός του το Ισραήλ-Μπεϊτένου, του Αβίγκτορ Λίμπερμαν, διαθέτουν πλειοψηφία με 4 ψήφους (Νετανιάχου, Γιααλόν, Αχαρόνοβιτς και Ερντάν), έναντι του Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτη του Γες Ατίντ, της Τζίπι Λίβνι, επικεφαλής του ΧάΤνουχα. Ο Ναφτάλι Μπένετ είναι από την πλευρά του επικεφαλής του εθνικιστικού, θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.