Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία, λέει ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ


Δημοσίευση : 25 Aπριλίου 2013
Ο Χέιγκελ μίλησε σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάνοντας λόγο για το αέριο σαρίν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αέριο σαρίν σε μικρή κλίμακα εναντίον των αντικαθεστωτικών μαχητών οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Σήμερα το πρωί ο Λευκός Οίκος απέστειλε μια επιστολή σε πολλά μέλη του Κογκρέσου για το θέμα της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Η επιστολή (. . .) αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εκτιμούν, με διαφορετικό βαθμό βεβαιότητας η καθεμία, ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε μικρή κλίμακα στη Συρία», είπε ο Χέιγκελ σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επρόκειτο για αέριο σαρίν.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι οι πληροφορίες που έχουν λάβει σχετικά με ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε μικρή κλίμακα έχουν «διάφορους βαθμούς βεβαιότητας», ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι εκτιμήσεις που υπάρχουν δεν είναι επαρκείς και απαιτούνται «αξιόπιστα και εξακριβωμένα» στοιχεία.
"Με δεδομένα τα όσα διακυβεύονται, και όσα έχουμε διδαχτεί από τις δικές μας πρόσφατες εμπειρίες, οι εκτιμήσεις και μόνο των υπηρεσιών πληροφοριών δεν επαρκούν—μόνο τα αξιόπιστα και επιβεβαιωμένα στοιχεία που μας παρέχουν κάποιο βαθμό βεβαιότητας θα μας καθοδηγήσουν στην λήψη των αποφάσεών μας», αναφέρει σε επιστολή του στους βουλευτές ο Μιγκέλ Ροντρίγκες, διευθυντής του γραφείου νομικών υποθέσεων του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.