Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Βίντεο δείχνουν ύποπτο για την επίθεση στη Βοστώνη

Δημοσίευση : 18 Aπριλίου 201

Το FBI εντόπισε σε βίντεο απο κάμερες ασφαλείας της περιοχής έναν άνδρα ο οποίος πιστεύεται ότι έπαιξε ρόλο στην βομβιστική επίθεση.

Στα βίντεο φαίνονται και αρκετά άλλα πρόσωπα, οι μαρτυρίες των οποίων θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμες στις αστυνομικές έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται σε αυτή την κατεύθυνση.
Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της πόλης αυτής, διαψεύδοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε νωρίτερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι κρατείται ένας ύποπτος. «Παρά τις πληροφορίες που λένε το αντίθετο, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη στο πλαίσιο (της έρευνας για) την επίθεση στον Μαραθώνιο», επισήμανε η αστυνομία μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, λίγο μετά την μετάδοση από το CNN της πληροφορίας ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.
Την ίδια ώρα και η εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βοστώνης, Μπράντι Ντονίνι-Μελανσόν, δήλωσε ότι δεν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για την επίθεση στην Βοστώνη. «Παρά τις αναφορές για το αντίθετο, δεν έχει γίνει ακόμη καμία σύλληψη για τις επιθέσεις στο Μαραθώνιο», ανέφερε το tweet της αστυνομίας της Βοστώνης. Ακολούθως, το ίδιο έπραξε και το FΒΙ.
Νωρίτερα, το CNN μετέδιδε ότι «τα νέα στοιχεία πρόηλθαν από ανάλυση βίντεο, το οποίο τραβήχθηκε από κάμερα καταστήματος κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης. Επίσης μαγνητοσκόπηση από τηλεοπτικό σταθμό της Βοστώνης διαφωτίζει τις έρευνες σχετικά με την ταυτότητα του υπόπτου. Το βίντεο δείχνει τον ύποπτο να αφήνει ένα σακίδιο στο σημείο όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη».
Σύμφωνα με το CNN, η φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε για την συγκεκριμένη επίθεση είναι παρόμοια με εκείνη την οποία συστήνει η Αλ Κάιντα στους υποστηρικτές της: αποτελεσματική χωρίς ιδιαίτερη ακρίβεια και δύσκολη στον εντοπισμό της. Η ίδια «συνταγή» έχει υιοθετηθεί και απο ακροδεξιούς εξτρεμιστές στις ΗΠΑ και αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο τους επικεφαλής των ερευνών.
Όπως προκύπτει από τις έρευνες, στους μηχανισμούς αυτούς χρησιμοποιήθηκαν ένα ωρολογιακό κομμάτι, κάποια βασικά εκρηκτικά συστατικά καθώς και μεταλλικό περιεχόμενο, όπως καρφιά, λεπίδες και βίδες. Το πακετάρισμα των υλικών σε μύδρους είχε την λογική της αύξησης του αριθμού των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.