Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου- Ισραήλ

Στις 23 Απριλίου.
Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, σε θέματα έρευνας και διάσωσης, εντός των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και των περιοχών ευθύνης έρευνας και διάσωσης των δύο χωρών, θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Η άσκηση θα διεξαχθεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας περιπολικά πλοία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και του Ναυτικού, ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης της Αστυνομίας και της Αεροπορίας, καθώς και Ιατρικές Ομάδες Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας και των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.
Από πλευράς του Κράτους του Ισραήλ θα συμμετάσχουν πέντε πλοία του Ισραηλινού Ναυτικού. Η άσκηση έχει σχεδιαστεί από κοινή ομάδα σχεδίασης των δυο κρατών και θα συντονίζεται από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας σε συνεργασία με το αντίστοιχο κέντρο της Χάιφας.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.