Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πιονγκγιάνγκ: οι ξένοι να απομακρυνθούν από τη Ν.Κορέα

«Δεν επιθυμούμε το κακό των ξένων στη Νότια Κορέα σε περίπτωση πολέμου» δήλωσε εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής «Επιτροπής Ειρήνης Ασίας - Ειρηνικού». Ανανέωσε τις απειλές για «θερμοπυρηνικό» πόλεμο η Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί τους ξένους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα να λάβουν μέτρα για την απομάκρυνσή τους σε περίπτωση πολέμου.
Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα όσους ξένους βρίσκονται στη Νότια Κορέα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνσή τους σε περίπτωση πολέμου, σε μία κλιμάκωση των απειλών της προς την Σεούλ.
"Δεν επιθυμούμε το κακό των ξένων στη Νότια Κορέα σε περίπτωση πολέμου», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της βορειοκορεατικής «Επιτροπής Ειρήνης Ασίας - Ειρηνικού».
Η Βόρεια Κορέα ανανέωσε σήμερα την απειλή για έναν «θερμοπυρηνικό» πόλεμο.
"Η κορεατική χερσόνησος κατευθύνεται προς έναν θερμοπυρηνικό πόλεμο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.
Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία μετακίνησε πρόσφατα δύο πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στις ανατολικές της ακτές, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί της ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών στην βοριεοκορεατική πρωτεύουσα από τις 10 Απριλίου.
Ωστόσο, καμία από τις χώρες που διατηρούν διπλωματική αποστολή στην Πιονγκγιάνγκ δεν έχει θεωρήσει μέχρι στιγμής αναγκαίο να απομακρύνει το προσωπικό της.
Η Κίνα από την πλευρά της ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν επιθυμεί το χάος να κυριαρχήσει στην κορεατική χερσόνησο.
Η Κίνα είναι αντίθετη προς οποιαδήποτε πλευρά λαμβάνει μέτρα που οδηγούν στην επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο τροφοδοτήθηκε από την επιβολή νέας δέσμης κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Πιονγκγιάνγκ μετά την τρίτη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή τον Φεβρουάριο, και έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη κρίση από το τέλος του Πολέμου της Κορέας το 1953.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.