Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Εναντίον εμφυλίου στην Αίγυπτο προειδοποιεί ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν

Ο Χαμενεΐ προειδοποιεί εναντίον ενός εμφυλίου στην Αίγυπτο, καταγγέλλει τις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε εναντίον ενός εμφυλίου πολέμου στην Αίγυπτο και καταδίκασε τις ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις εκτιμώντας ότι θα γίνουν σε βάρος των Παλαιστινίων, σε ομιλία του με την ευκαιρία της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού, η οποία αναμεταδόθηκε σήμερα απ' ευθείας από την κρατική τηλεόραση.
"Ανησυχούμε γι' αυτό που συμβαίνει στην Αίγυπτο. Η πιθανότητα ενός εμφυλίου πολέμου ενισχύεται καθημερινά (...) πράγμα που είναι μια καταστροφή», δήλωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Ζήτησε από «τον αιγυπτιακό λαό, τους πολιτικούς, θρησκευτικούς υπεύθυνους και τους διανοούμενους να αντιληφθούν (...) τους κινδύνους από τη συνέχιση αυτής της κατάστασης», δήλωσε.
Καταδίκασε εξάλλου «τη σφαγή του πληθυσμού και τη χρήση της γλώσσας της ισχύος από τις λαϊκές οργανώσεις εναντίον αλλήλων» και προειδοποίησε εναντίον της ανάμιξης ξένων χωρών.
"Αν αρχίσει ο εμφύλιος πόλεμος, τότε τίποτε δεν θα μπορεί να τον σταματήσει», δήλωσε.
"Συμβουλεύω τις αιγυπτιακές ελίτ να μην επιτρέψουν στις ξένες χώρες, οι υπηρεσίες πληροφοριών των οποίων έχουν αναμφίβολα ένα ρόλο στη δημιουργία αυτής της κατάστασης, να αναμιχθούν στις αιγυπτιακές υποθέσεις», πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να αναφέρει ιδιαίτερα κάποια χώρα.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν καταδίκασε επίσης τον απ' ευθείας διάλογο υπό την αιγίδα του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι που άρχισαν στα τέλη Ιουλίου στην Ουάσινγκτον οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι έπειτα από τρία χρόνια που οι μεταξύ τους συνομιλίες είχαν διακοπεί.
"Αυτό που έχει προετοιμαστεί από την καταπίεση (σ.σ.: τις ΗΠΑ) σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι σε βάρος των Παλαιστινίων. Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει (...) να καταδικάσει τη σφετεριστική δράση των άγριων σιωνιστικών λύκων και των προστατών τους», δήλωσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ στην ομιλία του αυτή με την ευκαιρία της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού.
"Οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν πρέπει (...) να καταλήξουν σε μια μεγαλύτερη αδικία έναντι του παλαιστινιακού λαού και στην απομόνωση των παλαιστίνιων μουσουλμάνων μαχητών», πρόσθεσε.
"Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα καταλήξουν σε μια οπισθοχώρηση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και σε ενθάρρυνση των επιτιθέμενων να πραγματοποιήσουν περισσότερες επιθέσεις και να καταστείλουν τους δίκαιους αγώνες των Παλαιστινίων», δήλωσε ακόμη.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.