Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το ισλαμιστικό κίνημα Μέτωπο Νόσρα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του κυβερνήτη της επαρχίας Χάμα



Η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση Μέτωπο Νόσρα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του κυβερνήτη της επαρχίας Χάμα στη Συρία, τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.
Η σουνιτική ισλαμιστική ομάδα—που διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα και έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ—ανακοίνωσε πως είχε τοποθετήσει ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στη διαδρομή που ακολουθούσε η φάλαγγα οχημάτων του κυβερνήτη Δρ Άνας Αμπντούλ Ράζακ, τον οποίον παρακολουθούσε επί ένα μήνα προτού επιχειρήσει την επίθεση, επεσήμανε το SITE.
Όταν τα οχήματα με τον Αμπντούλ Ραζάκ περνούσαν μπροστά από το παγιδευμένο αυτοκίνητο, στις 25 Αυγούστου, τα μέλη του Μετώπου Νόσρα, το πυροδότησαν, σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση του μηνύματος που δημοσίευσε το αμερικανικό κέντρο.
«Κατόπιν, ένας από τους επικεφαλής του εγκληματικού καθεστώτος, ο κυβερνήτης Άνας Αμπντούλ Ραζάκ Νάεμ, έπεσε μαζύ με αρκετούς από τους συνεργούς του, και όλοι οι αίνοι και η ευγνωμοσύνη μας είναι για τον Αλλάχ», προσέθετε η οργάνωση.
Στο ίδιο μήνυμα τονίζεται πως ο Ραζάκ είχε συμμετάσχει στα εγκλήματα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατά των σουνιτών στη Συρία, χωρίς ωστόσο να προστίθεται άλλη λεπτομέρεια γι’ αυτά.
Ο επικεφαλής του Μετώπου Νόσρα Μοχάμαντ αλ Γκολάνι έχει δηλώσει πως θα στοχεύσει με πυραύλους την αλαουϊτική μειονότητα του Άσαντ ως αντίποινα για την πιθανολογούμενη επίθεση με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.