Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Στη Ρώμη θα ενταφιαστεί τελικά ο ναζί εγκληματίας πολέμου Έριχ Πρίμπκε

Η κηδεία του Ναζί εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στη Ρώμη σε ηλικία 100 ετών, θα γίνει τελικά στη Ρώμη, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του, Πάολο Τζακίνι.

«Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη σε μια εκκλησία της Ρώμης», δήλωσε ο Τζακίνι, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Ο Πρίμπκε είχε καταδικαστεί το 1998 στην Ιταλία σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στη σφαγή 335 αμάχων, τον Μάρτιο του 1944, από Γερμανούς στρατιώτες. Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εξέτιε την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό, στο διαμέρισμα του δικηγόρου του.
Ο Τζακίνι είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι επιθυμία του πελάτη του ήταν να ενταφιαστεί δίπλα στη γυναίκα του στο Μπαριλότσε της Αργεντινής, όπου έζησε επί σχεδόν 40 χρόνια, μετά τη φυγή του από την Ευρώπη το 1948.
Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να ενταφιαστεί ο Πρίμπκε στο έδαφός της.
Πηγή: AMΠE
Δημοσίευση : 12 Oκτωβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.