Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πρόσκληση

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δεξαμενή Σκέψης “Άγιος Νικόλαος” και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών  (ΚΥΚΕΜ)
σας προσκαλούν στην δεύτερη διάλεξη του κύκλου της Ακαδημίας Πολιτών,
για το έτος 2013 – 2014, με θέμα:

«1974: Τροχοδρόμηση διχοτομικών σχεδίων, τουρκικές εισβολές - αποτυχίες και ευθύνες ενός  διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος»


Ομιλήτρια
Φανούλλα Αργυρού
Δημοσιογράφος – Ερευνήτρια


Παρασκευή,  11 Οκτωβρίου, 7.30 μ.μ.
Αίθουσα Διαλέξεων παρά το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου
Λεμεσός


Πληροφορίες: Τηλ. 99662992, 99932212

Γνωστές και άγνωστες πτυχές της πρόσφατης κυπριακής Ιστορίας, οξύμωρες ενέργειες, λάθη, αποφάσεις  πολιτικών που στοίχισαν και έβλαψαν την πατρίδα μας οι συνέπειες των οποίων ακόμα μαστίζουν το εθνικό μας πρόβλημα. Πως αγνοήθηκαν σημαντικές πληροφορίες για την επικείμενη τουρκική εισβολή το 1974, όταν οι ίδιοι οι Άγγλοι είχαν περιέργως ενημερώσει μήνες πριν τους αρμόδιους,  παρόλο που οι ίδιοι ήσαν οι καταρχήν σχεδιαστές και στη συνέχεια «συν-διοργανωτές» της τραγωδίας μας το  1974. Οι χάρτες του Αττίλα 1974 και η προϊστορία τους, μια ξένη πολιτική με συνέπεια και συνέχεια δίχως αντίσταση. Η αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας, η απαίτηση της αποχώρησης των Ελλήνων Αξιωματικών ξεκίνησε από τους Άγγλους τον Δεκέμβριο του 1967, οι ρόλοι Κίσσιγκερ, Κάλλαχαν, Καραμανλή, Μακαρίου και η δεύτερη εισβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.