Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Γκάμπριελ: Η γερμανική οικονομία εξαρτάται από το μέλλον της Ευρώπης

«Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Ευρώπη, διαφορετικά η ανεργία και η ύφεση θα έρθουν και στη χώρα μας», προειδοποίησε ο αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων στήριξης κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

«Δεν βοηθούμε τις άλλες χώρες μόνο επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι, επειδή θέλουμε να καθησυχάσουμε την συνείδησή μας και να είμαστε καλοί. Βοηθούμε και επειδή εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα. Η Γερμανία δημιουργεί θέσεις εργασίας μόνο όταν οι χώρες γύρω μας είναι σε θέση να αγοράζουν τα προϊόντα μας», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, απευθυνόμενος σήμερα σε μέλη των συνδικάτων ανθρακωρυχείων και χημικών (IGBCE) στο Ανόβερο και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί βάρος για την Γερμανία. «Αντιθέτως, το οικονομικό μας μέλλον εξαρτάται από το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη απορροφάται το μεγαλύτερο μέρος των γερμανικών εξαγωγών.
«Πώς θα ήταν η χώρα μας, η βιομηχανία μας, τα ποσοστά ανεργίας μας, εάν η Ευρώπη, ο βασικός προορισμός των προϊόντων μας, γονάτιζε;», διερωτήθηκε ο Γκάμπριελ, ο οποίος χαρακτήρισε την ανεργία των νέων ως «την μεγαλύτερη ντροπή της Ευρώπης».
Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος αναμένεται να γίνει αντικαγκελάριος και να αναλάβει κάποιο από τα μεγάλα υπουργεία στον «μεγάλο συνασπισμό» υπό την Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ακόμη ότι το κόμμα του, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση της προγραμματικής συμφωνίας, θα ασκήσει πίεση προκειμένου να εισαχθεί αυστηρότερος έλεγχος των τραπεζών και ισχυρότερη συμβολή του χρηματοοικονομικού τομέα στο κόστος της κρίσης της Ευρωζώνης, αναφερόμενος στον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.