Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ύποπτος ως μέλος της Αλ-Κάιντα κρατείται μυστικά στο Ισραήλ για 3 χρόνια

Σύμφωνα με τους ισραηλινούς εισαγγελείς, ο 39χρονος Σαμέρ αλ-Μπαράκ σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.

Το Ισραήλ κρατεί μυστικά επί τρία χρόνια και πλέον, ένα ύποπτο μέλος της Αλ-Κάιντα, ειδικό για τα βιολογικά όπλα, αποκάλυψαν σήμερα δικαστικά έγγραφα, μετά την προσφυγή του ανθρώπου αυτού στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ με αίτημα την απελευθέρωσή του.
Ο Σαμέρ αλ-Μπαράκ σπούδασε μικροβιολόγος στο Πακιστάν, εκπαιδεύτηκε στρατιωτικά στο Αφγανιστάν και στρατολογήθηκε το 2001 στην Αλ-Κάιντα από το σημερινό αρχηγό της Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, τονίζουν ισραηλινοί εισαγγελείς στα δικαστικά έγγραφα.
Σύμφωνα με τους ισραηλινούς εισαγγελείς, ο Σαμέρ αλ-Μπαράκ σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.
Ωστόσο, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του 39χρονου αλ-Μπαράκ, ο οποίος βρίσκεται υπό διοικητική κράτηση από το 2010, μια πολιτική που επιτρέπει στο Ισραήλ να φυλακίζει υπόπτους χωρίς δίκη, βασιζόμενο σε στοιχεία που παρουσιάζονται σε κεκλεισμένων των θυρών στρατιωτική δίκη.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η πρακτική αυτή εμποδίζει ένοπλες επιθέσεις εναντίον του, ενώ κρατεί μυστικές τις πηγές και τις τακτικές των υπηρεσιών πληροφοριών. Τον Οκτώβριο, ο Αλ-Μπαράκ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας το τέλος της κράτησής του.
Σε ερώτηση εάν ο πελάτης του απορρίπτει τους ισχυρισμούς σε βάρος του, ο δικηγόρος του Αλ-Μπαράκ Μαχμίντ Σάλεχ δήλωσε στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού:» Εάν είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του; Δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του».
Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο, ο αλ-Μπαράκ είχε κάποτε συλληφθεί και ανακριθεί στις ΗΠΑ και είχε στη συνέχεια φυλακιστεί για πέντε χρόνια στην Ιορδανία. Συνελήφθη το 2010 όταν προσπάθησε να εισέλθει στο Ισραήλ από τη γειτονική Ιορδανία.
Οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι, εάν αποφυλακισθεί ο αλ-Μπαράκ, θα υπάρξει κίνδυνος σε ολόκληρη την περιοχή.
Η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο για την υπόθεση αυτή θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.