Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Απελευθερώθηκε ο υπαρχηγός της λιβυκής υπηρεσίας πληροφοριών

Ο Μουστάφα Νόα, επικεφαλής της μονάδας κατασκοπείας είχε απαχθεί από αγνώστους καθώς αναχωρούσε από το αεροδρόμιο χωρίς να έχει μαζί του σωματοφύλακες.

Απελευθερώθηκε σήμερα από τους απαγωγείς του ο υπαρχηγός της λιβυκής υπηρεσίας πληροφοριών Μουστάφα Νόα, ο οποίος απήχθη χθες από το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, έγινε γνωστό από πηγές στις υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο Μουστάφα Νόα, επικεφαλής της μονάδας κατασκοπείας στην υπηρεσία πληροφοριών, είχε απαχθεί από αγνώστους καθώς αναχωρούσε από το αεροδρόμιο χωρίς να έχει μαζί του σωματοφύλακες.
Ένας πρώην διοικητής ανταρτών δήλωσε χθες προς το λιβυκό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Νάμπα πως ήταν μαζί με τον Νόα όταν ο τελευταίος απήχθη. Ο Άλα Αμπού Χάφες αφηγήθηκε πως κατά την έξοδό τους από το αεροδρόμιο, ένοπλοι τους έκλεισαν το δρόμο και τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν σε ένα άλλο όχημα.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς του ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου. «Ξέφυγα τρέχοντας. Με πυροβόλησαν αλλά δεν τραυματίσθηκα», συνέχισε προσθέτοντας πως ο Νόα μεταφέρθηκε σε άγνωστο προορισμό.
Η απαγωγή του Νόα, ο οποίος κατάγεται από τη Μισράτα (200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης) πραγματοποιήθηκε ενώ επικρατεί ένταση ανάμεσα σε πολιτοφυλακές της Μισράτα και της Τρίπολης μετά τις φονικές συγκρούσεις ανάμεσα σ' αυτές τις δύο ένοπλες ομάδες μέσα στη λιβυκή πρωτεύουσα.
Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Παρασκευή, όταν μια πολιτοφυλακή από τη Μισράτα, που είναι εγκατεστημένη στη συνοικία Γάργουρ στη νότια Τρίπολη, άνοιξε πυρ εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που ζητούσαν την αποχώρησή της από την πρωτεύουσα. Σε αντίποινα, ένοπλοι επιτέθηκαν στο επιτελείο της πολιτοφυλακής της Μισράτα και οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 450 τραυματίσθηκαν, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.