Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ουκρανία: Την αποπομπή του Γιανουκόβιτς ζητούν 200.000 διαδηλωτές

Περίπου 200.000 φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.
AFP

«Είμαστε εδώ για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ουκρανίας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Θέλουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη για όλο τον κόσμο», δήλωσε ένας 52 χρονος διαδηλωτής.
Η αντιπολίτευση, η οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ελπίζει να κινητοποιήσει σήμερα μέχρι και ένα εκατομμύριο διαδηλωτές.
Η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο που παραμένει στη φυλακή έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω επιστολής που διάβασε στο συγκεντρωμένο πλήθος η κόρη της.
«Η αντιπολίτευση ζητά την άμεση παραίτηση του Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποφάσισε να ενταχθεί στην ομάδα των δικτατόρων. Πρέπει ειρηνικά και με νόμιμο τρόπο να τον απομακρύνουμε από την εξουσία» ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή.
Η απόφαση του Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει μια συμφωνία για στενότερους δεσμούς της χώρας του με την Ε.Ε. για χάρη στενότερων δεσμών με τη Ρωσία, έχει βυθίσει τη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην μεγαλύτερη πολιτική κρίση της τελευταίας δεκαετίας.
Δημοσίευση : 8 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.