Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία: Υπό κυβερνητικό έλεγχο οι διαδικτυακές αναζητήσεις

Η κυβέρνηση της Τουρκίας, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, προχώρησε σε αυστηρούς περιοριστικούς ελέγχους στους χρήστες του διαδικτύου, μπλοκάροντας συγκεκριμένα κλειδιά αναζήτησης.

Μετά από μια σειρά σχετικών κυβερνητικών κινήσεων φαίνεται να δοκιμάζεται η ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία. Η προτεινόμενη νομοθεσία θα επιτρέπει στις αρχές να μπλοκάρουν κλειδιά αναζήτησης είτε προβάλλοντας βλάβη της ιστοσελίδας είτε παραθέτοντας ορίο πρόσβασης σε ιστοσελίδες με βίντεο και πληροφορίες που αναφέρονται στην κυβέρνηση.
Επίσης, θα επιτρέπει την καταγραφή αρχείου δραστηριοτήτων των χρηστών του διαδικτύου για δύο χρόνια, εξετάζοντας ποιες ακριβώς ιστοσελίδες έχουν επισκεφθεί και με ποια κλειδιά αναζήτησης τις βρήκαν. Ακόμη, θα καταγράφει τις δραστηριότητές τους στα κοινωνικά δίκτυα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, αυτό το μέτρο «θα προστατέψει την οικογένεια, τα παιδιά και τους νέους από περιεχόμενα του διαδικτύου που ενθαρρύνουν την χρήση και τον εθισμό στα ναρκωτικά, την σεξουαλική παρενόχληση και την αυτοκτονία».‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.