Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το παράρτημα του ΠΡΙΟ Κύπρου πότε θα κηρυχτεί παράνομο;

Φανούλα Αργυρού
Στις 31 Δεκεμβρίου 2013 δημοσιεύθηκε ότι ο Υπουργός ΄Αμυνας του γειτονικού μας Ισραήλ Moshe Ya'alonανακοίνωσε ότι,  για λόγους που άπτονται της εθνικής ασφάλειας (του Ισραήλ), κήρυξε «παράνομη» την ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) με έδρα το Βέλγιο (Council for European Palestinian Relations (CEPR).
Και  πως το  Ισραήλ θα κατάσχει όλα τα περιουσιακά της οργάνωσης αλλά πιθανό να συλλαμβάνει και Ευρωβουλευτές ακόμα, αν φθάσουν στο αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ, για διασυνδέσεις με την απαγορευμένη οργάνωση,  η οποία κατηγορείται  ότι κάνει «λόμπυ» υπέρ της Χαμάς.
Ο υπουργός  'Αμυνας του Ισραήλ
Παράλληλα σάλος και στην Τουρκία με τις αποκαλύψεις για την  τουρκική, λεγόμενη ΜΚΟ ονόματι ΙΗΗ του Μαβί Μαρμαρά, (που ήταν δημιουργία της ίδιας της τουρκικής κυβέρνησης (Νταβούτογλου/Ερτογάν). Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ταράφ, «Η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής (Jandarma) του νομού Χατάυ (Αντιόχειας), συνέλαβε φορτηγό διεθνών μεταφορών (TIR) το οποίο είχε προορισμό τη Συρία και σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε φορτίο της "ανθρωπιστικής" οργάνωσης ΙΗΗ, που είχε ναυλώσει το πλοίο Μαβί Μαρμαρά. Με τη διαφορά ότι το φορτηγό δεν μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια αλλά όπλα και πυρομαχικά, με προορισμό τις εγκληματικές ομάδες της Αλ Κάιτνα, που δρουν στο έδαφος της Συρίας.».
Σε  γαλλικό δημοσίευμα-  http://www.voltairenet.org/article181613.html - αποκαλύπτεται ότι «Ο Ερντογάν δεχόταν μυστικά τον τραπεζίτη της Αλ Κάιντα».
Πολλά καλύπτονται και συγκαλύπτονται τα τελευταία χρόνια με το ξεφύτρωμα των λεγόμενων ΜΚΟ.  Μία, τέτοια, ίδρυσε και παράρτημα στην Λευκωσία και εργάζεται με «μαύρες» χρηματοδοτήσεις εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και υπέρ κυρίως της Τουρκίας.   Και κανείς δεν ευαισθητοποιείται να την ξεριζώσει για λόγους που άπτονται των δικών μας εθνικών συμφερόντων.
Το ΠΡΙΟ λοιπόν (για το τι εστί γράψαμε στη  Σημερινή αρχές του 2004) με έδρα το ΄Οσλο Νορβηγίας, δημιούργησε παράρτημα το 2005 και στη Κύπρο (το μοναδικό που έχει εκτός Νορβηγίας), αφού προηγήθηκε η έντονη δραστηριότητά του στην προαγωγή του εκτρώματος Ανάν. Το ΠΡΙΟ επικαλείται στις ιστοσελίδες του ότι τάχατες δεν πήρε θέση υπέρ ή κατά του Σχεδίου Ανάν, όμως αυτό είναι ένα υπέρμετρο ψέμα.
Τουναντίον, προέβη εντέχνως στη προετοιμασία  πυρήνων υποστήριξης του Σχεδίου Ανάν, με χρηματοδότηση από τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας, ΤΟΥΡΚΙΑΣ, και του Βρετανικού Φόρειν ΄Οφις.΄Ο προηγούμενος ProjectLeader του, Βρετανός Dan Smith ( ο οποίος τιμήθηκε παρεμπιπτόντως και από την Βασίλισσα Ελισάβετ με ΟΒΕ), κάλεσε, σε προκαταρτική συνάντηση στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 2002,  επίλεκτους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους τους οποίους ενημέρωσε για τον ερχομό του Σχεδίου Ανάν και τους ζήτησε να το προωθήσουν όταν θα εμφανιζόταν με στόχο να γίνει αποδεκτό δίχως κριτική. Και το αλαζονικό της όλης υπόθεσης ήταν ότι στο τέλος της συνάντησης τους έβαλε να εκδώσουν STATEMENT με το οποίο  να εκφράζουν και την εκτίμησή τους για το Φόρουμ που εκπροσωπούσαν!
Στο ανακοινωθέν αναφερόταν ότι : «It is generally expected that the UN will shortly produce a proposal for a settlement in Cyprus. This, proposal deserves to be taken seriously and carefully considered without pre-judgement. It would be unhelpful if either party were to reject it out of hand."
Η Ανακοίνωσή τους δημοσιεύθηκε στο βιβλίο της γράφουσας «Top Secret» σελ. 256 με τα ονόματα των παρευρεθέντων στην συνάντηση της Αθήνας με πρόσκληση του ΠΡΙΟ. (2004, Εκδόσεις Γερμανός, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Διανομή Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ).
Τότε,  δεν είχε ιδρυθεί ακόμα το παράρτημα Λευκωσίας και οι δραστηριότητές του εμφανίζονταν υπό τη μορφή ενός Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ στη Κύπρο. Οι στόχοι και  χρηματοδότηση δε του Φόρουμ όπως καταγράφτηκαν στην ετήσια έκθεση 2003 του ΠΡΙΟ Νορβηγίας είχε επί λέξη: «In 2003,theforumfocusedfirstonrelationsbetweenGreeceandTurkeyinthecontextoftheIraqwarLater, the focus shifted to the Cyprus problem. Recognizing the important role of Turkey in Cyprus, the forum stimulated discussion among Turkish opinion-makers, in particular about the connection between the Cyprus issue and Turkish EU accession.
The Human Rights and Peace in Turkey and the Eastern Mediterranean project is funded by the Norwegian Ministry of Foreign Affairs. Activities of the Greek-Turkish forum have also been funded by the foreign ministries of Greece and Turkey, and by the UK Foreign and Commonwealth Office". 
Εκτοτε δημιούργησαν το επι τόπου γραφείο. Για να διοργανώνουν σεμινάρια, να ξεχάσουμε την εισβολή και κατοχή -και να χρηματοδοτούν έρευνες'- για το πως πρέπει να εκμεταλλευθούμε το φυσικό μας αέριο με την Τουρκία!
Και το ερώτημα που τίθεται πλέον επιτακτικά προς όλους, κυβέρνηση, Βουλή, αρχηγούς κομμάτων, προσφυγικούς οργανισμούς, Εκκλησία: Για τη ξενοκίνητη ΜΚΟ του ΠΡΙΟ εντός της πατρίδας μας και τους ξενοκίνητούς του στη Λευκωσία, που δεν είναι εγγεγραμμένοι πουθενά, δεν λογοδοτούν σε κανένα, χρηματοδοτούνται από κρυφές πηγές πλην των φανερών, Νορβηγίας, ΕΕ, Τουρκίας, Ελλάδας και Φόρειν ΄Οφις, και που στις 11 Δεκεμβρίου 2013 πήγαν στην Ουάσιγκτον και μίλησαν «εν κρυπτώ και παραβύστω» στοATLANTICCOUNCIL για το φυσικό αέριο της Κύπρου μέσω Τουρκίας, για δύο οικονομίες, νότου και βορρά, ποία αρχή και ποίος στη Κύπρο πρέπει να ζητήσει λογοδοσία;  Το Προεδρικό, η Βουλή ή η κυρία Γιωρκάτζη; Εκ μέρους του ΠΡΙΟ Κύπρου μίλησε ο  DrHarryTzimitrasκαι εκ μέρους του Αμερικανικού Στέιτ Ντεπάρτμεντ η καVivianS. Walker.
Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΡΙΟ Κύπρου είναι ο απόφοιτος του London School of Economics, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Δικαίου,  κ. HarryTzimitras, ο οποίος μέχρι το 2012 δούλευε για το τουρκικό Πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης, με ενδιαφέροντα τις προοπτικές εκμετάλλευσης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Αιγαίο και τη Ανατολική Μεσόγειο.
Η Φανούλα Αργυρού είναι ερευνήτρια/συγγραφέας με έδρα το Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.