Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία: Συνεχίζεται η διαρροή στοιχείων της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς



Στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς που σταμάτησε λόγω της απομάκρυνσης του εισαγγελέα διαρρέουν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κι εμπλέκουν έως και τον πρωθυπουργό της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον γιο του, καθώς και έναν ακόμη υπουργό.

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τ24» υποστήριξε σήμερα ότι πρόκειται για στοιχεία από την έρευνα του εισαγγελέα Μουαμάρ Ακάς ο οποίος είχε δώσει εντολή σε αστυνομικούς να κάνουν προσαγωγές, οι οποίες όμως δεν έγιναν.
Ανάμεσα στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες Σε αυτές Σαουδάραβας επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς καθώς κι ένας συνεργάτης του φαίνεται να συνομιλούν με τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου, έναν σύμβουλο, αλλά και το γιο του Τούρκου πρωθυπουργού. Στις συνομιλίες γίνεται λόγος για τον σχεδιασμό μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα πάντα με την τουρκική ιστοσελίδα, μεταξύ των στοιχείων της εισαγγελικής έρευνας υπάρχει και μια τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Δασών Βεϊσέλ Έρογλου με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Στήριξης Επενδύσεων, η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό. Το περιεχόμενο της συνομιλίας σχετίζεται με υποθέσεις του Σαουδάραβα επιχειρηματία και των συνεργατών του.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δημοσίευση : 13 Iανoυαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.