Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ερευνα για τη «μαύρη βάση» της CIA

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο εκπρόσωπος Τύπου της πολωνικής Εισαγγελίας Πιοτρ Κοσμάτι ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα εξετάσουν νέες καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περί μυστικής βάσης της CIA, όπου διεξάγονταν ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία, την προηγούμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία επικαλείται πρώην αξιωματούχους της CIA, η υπηρεσία διατηρούσε τη λεγόμενη «μαύρη βάση» σε πολωνικό δάσος για να ανακρίνει αιχμαλώτους που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για στρατόπεδο εκπαίδευσης των πολωνικών μυστικών υπηρεσιών, το οποίο παραχωρήθηκε στους Αμερικανούς αντί τιμήματος 15 εκατ. δολαρίων.

Ανάλογες καταγγελίες είχαν διατυπώσει προηγουμένως οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικοί κύκλοι, στην Πολωνία. Η CIA έχει κατηγορηθεί ότι κατέφευγε σε βασανιστήρια εκτός συνόρων στο πλαίσιο του «αντιτρομοκρατικού» αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.