Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου «Περί Ομφαλού της Γης»



Στις 26 Σεπτεμβρίου, το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) διοργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Κυριακίδη, «Περί Ομφαλού της Γης». Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία με ομιλητές την πρώην Ευρωβουλευτή, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, τη δημοσιογράφο – ερευνήτρια, Φανούλλα Αργυρού, και το διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρήστο Ιακώβου.

Απόσπασμα από το βιβλίο: «Δεν θα ήταν υπερβολικό, ίσως, να πούμε ότι ο Κυπριακός λαός, βρίσκεται ουσιαστικά εγκλωβισμένος, στα χέρια μιας ‘Εσωτερικής Αποικιοκρατίας’ η οποία τον αντιμετωπίζει, αφ’ υψηλού και από καθέδρας, χωρίς να αισθάνεται υπόλογη και υπεύθυνη απέναντι του, ως υπηρέτης του λαού, αλλά ως αφέντης και δυνάστης του. Και ο λαός ως υποτελής υποχρεούται να παρακολουθεί και να ακολουθεί και να υπηρετεί την ματαιοδοξία της, αλλά και να πληρώνει για, τα λάθη ή τα «λάθη» και για τις πράξεις και παραλήψεις της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.