Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ισραηλινό Ναυτικό Απέτρεψε επίθεση ισλαμιστών σε πλατφόρμες φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο

Επίθεση Ισλαμιστών σε πλατφόρμες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο απέτρεψε το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, ύστερα από σκληρή μάχη, με 8 νεκρούς, περιστατικό ωστόσο στο οποίο δεν δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή.
Σύμφωνα με ισραηλινά, αλλά και διεθνή μέσα, στις 12 Νοεμβρίου, ομάδα εξτρεμιστών, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβε πυραυλοφόρο φρεγάτα της Αιγύπτου, με στόχο να τη ρίξει σε ισραηλινή πλατφόρμα φυσικού αερίου. Κατά τη μάχη, 70 χιλιόμετρα από τις αιγυπτιακές ακτές, τραυματίστηκαν 5 Αιγύπτιοι και 8 αγνοούνται. Είχε εμπλακεί και η αιγυπτιακή αεροπορία.
Ύστερα από ανταλλαγή πληροφοριών, ανέλαβε δράση το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, εξαπολύοντας μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για ανακοπή των τρομοκρατών.
Σκότωσε 8, κατέστρεψε 4 από τα ταχύπλοα σκάφη τους και συνέλαβε 32, οι οποίοι σύμφωνα με το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης μεταφέρθηκαν σε φυλακές υψηλής ασφαλείας και ανακρίνονται.
Κατά παράδοξο τρόπο, το περιστατικό είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητο διεθνώς, μέχρι χθες, όταν το ισραηλινό κανάλι επανήλθε με λεπτομέρειες που έγιναν ευρέως γνωστές.
Οι εξτρεμιστές εξέπεμψαν ψεύτικο σήμα κινδύνου, παρασύροντας την αιγυπτιακή φρεγάτα σε απόσταση πυρός. Ακολούθως απέπλευσαν από το αιγυπτιακό λιμάνι της Νταμιέτα, στοχεύοντας ισραηλινές πλατφόρμες φυσικού αερίου και πετρελαίου. "Οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν", ήταν η μόνη πληροφόρηση που δόθηκε μετά το επεισόδιο.
Εκτιμάται ότι για την επίθεση ευθύνεται η οργάνωση Ανσάρ Μπαύτ Αλ Μαγκντίς, η οποία δρα στην περιοχή του Σινά και στις αρχές Νοεμβρίου, προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα τέτοιο επεισόδιο με την εμπλοκή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων, έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.